Ingredienser
4 portioner
500 g färsk rostbiff
2 vitlöksklyftor
smör
1 tsk salt
1 msk tomatpuré
1 tsk mald ingefära
1 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
1 tsk chilipeppar
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
färsk koriander


Gör så här:
Skär köttet i strimlor. Skala och hacka vitlöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Salta och lägg över i en gryta. Fräs vitlök, tomatpuré och alla kryddor i smör, häll på grädden. Rör ner i grytan och låt sjuda ca 30 min. Garnera med färsk koriander. Servera med kokt ris och matyoghurt. Snabbtips! Den smakfulla grytan kan bli en riktig snabbgryta om du använder utskuren biff eller entrecote, koktiden blir då ca 5 min.


Jag och min syster åt en annan variant av detta med quorn. Det var otroligt gott!

1 kommentarer

victoria

18 Nov 2008 09:09

saknar familjen-lund-middag :(

Kommentera

Publiceras ej