För nästan exakt ett år sedan var jag vilsen, ensam, och hungrig i den amerikanska staden Boston. Jag hade precis insett att nackdelen med att resa ensam är att det är så ofantligt tråkigt att äta ensam. Som tur var tog det inte lång tid innan jag träffade på en trevlig koreansk tjej på mitt hostel som kände precis likadant, så vi bestämde oss för att gå ut och äta tillsammans.
 
Vi gick till Barracuda Tavern, ett ställe mina kära föräldrar sa serverade "Bostons godaste fish tacos"…Stället visade sig vara en mörk liten bar som låg gömd i en ödslig gränd, upp för en lång och smal trappa. Det såg väldigt suspekt ut men man ska ju inte döma en bok efter omslaget, eller hur? Jag och Gina beställde varsin portion fish tacos som var, precis som mamma och pappa hade lovat, fantastiskt goda! Vi njöt av maten och slafsade med fiskbitar och sås över hela bordet medan Gina blev berusad på en Cosmopolitan.
Hur som hur lämnade vi restaurangen mätta och belåtna när vi vandrade tillbaks mot hostellet genom Bostons gator som för kvällen var översvämmade med onyktra sjömän i sina vita kostymer.
 
Den kvällen var onekligen mycket märkligt…Det som jag känner var märkligast av allt var dock inte att jag åt middag med en främling eller blev friad till av en amerikansk sjöman, det var istället att jag upptäckte alternativ till fredagsheliga svenne-tacos! Idag återupplivades detta minne då vi lagade Crispy Shrimp Tacos från Jonas Crambys fantastiska Tex Mex kokbok. Dessa tacos är goda för att det är så otroligt mycket kripsighet tillskillnad från "traditionella" svenska tacos som har en tendens att bli lite för mjuka och tråkiga. Så nästa gång det är Taco-Fredag testa dessa istället!
 
Crispy Shrimp Tacos 
för 4 personer
 
cirka 300 g skalade färska räkor (OBS! Köp ALDRIG jumboräkor!)
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 ägg 
1 msk mjölk 
2 dl panko
olja till fritering
 
Värm några centimeter frityrolja i en kastrull. Blanda mjöl & salt på ett fat, ägg och mjölken på ett annat, och panko på ett tredje. Doppa de nyskalade räkorna i mjölblandingen, sedan med ägget och tillsist pankon. Fritera i någon minut, eller tills pankon blir gyllenbrun. Lägg sedan räkorna på en bit hushållspapper så att lite av fettet rinner av. Servera i majstortillas med en chili majonnäs, picklade morötter (eller vanliga morötter går väl också bra!), riven rödkål och varför inte lite rädisor för ännu mer crunch! 
 
 

1 kommentarer

Bettan

16 Jun 2013 17:23

Mmmmm ser underbart gott ut! Detta måste jag prova

Kommentera

Publiceras ej