1 dl socker
2 dl sirap
1 burk jordnötssmör
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokosflingor
9 dl cornflakes
300 g mörk  choklad

Blanda socker, sirap och jordnötssmör i en kastrull och koka en kort stund och rör hela tiden tills det blir en massa. Ta kastrullen från plattan. Krossa cornflaksen och blanda med vaniljsocker och kokos. Häll sedan över krosset till kastrullen och rör om allt. Bred ut massan i en form med bakplåtspapper i botten, ett ca 1-2 cm tjockt lager ( se till att kanterna är så jämna som möjligt, då blir det lättare att skära senare). Smält choklad (i tex. vattenbad, lägg chokladen bruten i små bitar i en liten skål som du i sin tur ställer i en större skål med kokhett vatten i, lägg ett lock över den lilla skålen för att hålla värmen inne. Rör om med en gaffel då och då tills allt är smält). Ringla ut chokladen över massan i formen och smeta ut till ett jämt lager med slickepott eller liknande. Ställ i kyl tills all choklad stelnat. Skär i rutor, eller någon annan form som du tycker bättre om.