
Ingredienser
400 g nötfärs1 msk potatismjöl
1 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 kruka oregano
2 dl ajvar relish, stark eller mild efter behag
1 dl vatten
2 morötter
1 squash, ca 250 g
300 g färsk pappardelle
Gör så här:
Blanda färsen med potatismjöl, 1/2 dl grädde, salt och peppar. Hacka hälften av oreganon och blanda i färsen. Forma färsen till runda bullar som läggs på vattensköljd skärbräda.
Koka upp resten av grädden, ajvar och vatten. Lägg i köttbullarna och låt puttra utan lock 6-8 minuter.
Skala och skär morötterna i tunna remsor på längden. Skär squashen i remsor - enklast går det med en potatisskalare. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisningar. Låt morötter och squash koka med när ca 2 minuter återstår av koktiden.
Servera frikadellerna med sås, pasta och grönsaker. Garnera med resten av oreganon.
Från allt om mat nr 2. 2008