image6

För 2 portioner
400 g laxfilé (eller quornfilé)
2 msk sesamfrön

Marinad

1 msk ljus soja
1 tsk limeskal, rivet
1 msk limesaft, pressad
0,5 msk honung
1 tsk sesamolja


Dressing

0,5 tsk limeskal, rivet
2 msk lmesaft, pressad
1 st vitlöksklyfta, pressad
1 tsk ingefära, riven
2 tsk chili, färsk, finhackad
1 msk honung
3 msk ljus soja
3 msk majsolja
2 msk koriander, hackad färsk

Tillbehör

200 g kinesiska nudlar, Blue Dragon
0,5 paket gourmetsallad
0,5 st rucolasallad, kruka
0,5 st röda mangoldskott, kruka
0,5 st gräslök, kruka
0,2 st koriander, kruka färsk
1 st ringblomma, torkad. eventuellt.

Gör så här

1. Blanda marinaden i en plastpåse. Skär bort skinnet på laxen, dela den i bitar på längden och lägg bitarna i marinaden. Marinera i kylen ca 1 timme, gärna längre. Blötlägg grillspetten.
2. Blanda dressingen och låt den mogna ca 1 timme.
3. Inför servering: Sätt ugnen på 250°. Trä upp laxen på spetten, rulla dem i sesamfrön och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Stek laxen mitt i ugnen ca 8 min.
4. Häll kokande vatten över nudlarna, låt dem stå ett par minuter. Sila upp dem och blanda med dressingen.
5. Blanda nudlarna med gourmet- och rucolasallad, lägg upp den med mangoldskott, gräslök, koriander och ev ringblomma. Lägg på laxspetten.

receptet hittar du annars på allt om mat 

1 kommentarer

victoria

06 Apr 2008 12:19

lisa jag älskar din blogg. åh det där måste jag laga, mmmmh..med quorn då!

Kommentera

Publiceras ej