Ingredienser till bottendegen:
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
150 g rumsvarmt smör

Citronkräm:
3 medelstora ägg
2 dl strösocker
1/2 dl vetemjöl
rivet skal av 1 stor citron
5-6 msk pressad citronsaft
florsocker att pudra på

Gör så här:
Det är smidigast att göra bottendegen i matberedare. Mät upp de första mängderna mjöl och socker tillsammans med vaniljsocker . Lägg i smöret i klickar och arbeta snabbt ihop degen.  Platta med mjölade fingrar ut den i en fyrkantig form , ca 20 x 25 cm stor.
Förgrädda mitt i ugnen, 200° 12-15 min.
Vispa under tiden ägg och socker pösigt. Tillsätt vetemjöl, pressad citronsaft + rivet skal.
Häll smeten i den förgräddade degformen och grädda i ytterligare 8-10 min. Citronkrämen är fortfarande lös när kakan tas ur ugnen men det är precis som det ska vara här. Den stelnar "efter" lite när det hela svalnat.
Pudra ganska mycket florsocker över den nygräddade varma kakan och låt den sedan kallna.

Servera med jordgubbar.

Kommentera

Publiceras ej