


Den här veckan har jag ätit cupcakes vid 2 olika tillfällen; min födelsedag i går & när min största syster som har bott i Australien kom hem i torsdags!
Jag använde, precis som förra gången, Leilas underbara cupcakes recept. Den första bilden visar alltså receptet under och de två nedre bilderna är mina favorit cupcakes, med massor choklad! Receptet till dem hittar också hos Leila, eller klicka här
Gör så här
1. Grundrecept:
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
4. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
7. Fyll med valfri fyllning, se nedan.
8. Grädda i mitetn av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna
Ingredienser till frosting
100 100 g Philadelphiaost
60 60 g mjukt smör
300 300 g (1pkt) florsocker
0.5 0.5 st citron, saften
Gör så här
1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
2. Vispa i Philadelphiaosten.
3. Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
4. Bred den på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.
Jag garnerade med en konstig rosa spray som min mamma köpte i USA och USAströssel som inte smakar någonting men finns i massor roliga färger och figurer, vilket alltid är kul! Choklad cupcakesen garnerade jag med mariannekross.