1 dl socker
2 dl sirap
1 burk jordnötssmör
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokosflingor
9 dl cornflakes
300 g mörk  choklad

Blanda socker, sirap och jordnötssmör i en kastrull och koka en kort stund och rör hela tiden tills det blir en massa. Ta kastrullen från plattan. Krossa cornflaksen och blanda med vaniljsocker och kokos. Häll sedan över krosset till kastrullen och rör om allt. Bred ut massan i en form med bakplåtspapper i botten, ett ca 1-2 cm tjockt lager ( se till att kanterna är så jämna som möjligt, då blir det lättare att skära senare). Smält choklad (i tex. vattenbad, lägg chokladen bruten i små bitar i en liten skål som du i sin tur ställer i en större skål med kokhett vatten i, lägg ett lock över den lilla skålen för att hålla värmen inne. Rör om med en gaffel då och då tills allt är smält). Ringla ut chokladen över massan i formen och smeta ut till ett jämt lager med slickepott eller liknande. Ställ i kyl tills all choklad stelnat. Skär i rutor, eller någon annan form som du tycker bättre om.

6 kommentarer

Ida

17 Oct 2008 20:29

Sjukt gott tjejen, tack :) Nu vet jag om ja blir baksugen..

cecilia

17 Oct 2008 23:41

åååhhh himmelskt ! du är så go :)

vickan

10 Nov 2008 22:26

åh har velat ha dte här receptet aaaaaaaaslänge! tack

vickan

10 Nov 2008 22:27

åh har velat ha dte här receptet aaaaaaaaslänge! tack

stella

11 Nov 2008 20:33

herregud vad det ser aptitligt ut lisa.

jessica

09 Mar 2009 21:12

jag testade att byta ut jordnötssmöret mot nutella & den mörka chockladen mot vanlig chocklad och det blev med supergott! smakade inte som samma kaka. litet tips bara :)

Kommentera

Publiceras ej