Ingredienser

 

300 g quornfärs

1 gul lök

2 morötter

smör

1 burk krossade tomater, ca 400 g

1 dl Kelda mellangrädde

1 grönsaksbuljongtärning

1 msk torkad basilika eller 2 msk färsk hackad

1/2 tsk salt

4 stora eller 8 små mjuka tortillas

2 dl Arla Köket riven ost gratäng

cayenne peppar

 

Vildris sallad:

 

Koka vildriset efter beskrivning på förpackningen. Hacka avokado och tomat i småbitar. Grov hacka en näve valnötter och blanda ner i det nykokta riset.

Gör såhär:

Sätt ugnen på 250 grader. Skala och hacka löken. Skala och riv morötterna grovt. Fräs löken i smör i en stekpanna. Smula i färsen och låt den få färg. Tillsätt morötter, tomatkross, grädde, smulad buljongtärning och basilika. Låt såsen koka ihop under omrörning i ca 5 min. Smaka av med salt och cayenne peppar. Fördela röran på tortillas och rulla ihop. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen 8-10 min.

 

 

 

Kommentera

Publiceras ej