Lördagsmiddagen hemma hos familjen Lund blev igår en linssallad med spenat, koriander, morötter, strimlat naanbröd och grillad kyckling. Såsen som serverades till är det godaste jag har smakat på evigheter! 
 
Linssallad 
från Buffé nr 6, 2013

1 pkt färdigkokta gröna linser eller cirka 3 dl okoktalinser
1 röd chili
4 salladslökar
ett par körsbärstomater
1.5 tsk senapsfrön
1 tsk malen spiskummin
2 msk rödvinsvinäger
1 förpackning naanbröd
1 kruka korriander
1 påse á 65 g spenat
1 morot 
1/2 gurka
 
Världens godaste sås

2 citroner
2 msk naturell yoghurt
1.5 msk mango chutney
1 tsk gurkmeja 
 
 
Dela och kärna ur chilin. Skär chili och salladslök i tunna skivor. Grovhacka tomaten. Fräs senapsfrön och spiskummin i olja i en stekpanna någon minut. Tillsätt salladslöken och hälften av chilin. Häll av och skölj linserna. Tillsätt linser, tomat, vinäger, salt och peppar. Rör då och då under 3–4 minuters stekning. Ta från värmen. Värm naanbröden enligt anvisning på förpackningen.Grovhacka korianderstjälkarna Mixa stjälkarna med citronjuice, yoghurt, mango chutney och gurkmeja slätt med stavmixer eller i en blender. Lägg upp spenaten på ett fat och strö över linsfräset. Skala moroten och skär morot och gurka i breda strimlor med en potatisskalare över spenaten. Skär naanbröden i strimlor. Fördela bröd, resten av chilin och smulad fetaost över salladen. Skeda över dressingen och garnera med koriander och citronklyftor.
 
 

1 kommentarer

Ellinor

19 Jun 2013 21:58

Ser jättegott ut! Din syster (min kollega) tipsade om din blogg, så se till att uppdatera oftare än vart tredje år nu ;) så ska jag hålla koll.

Kommentera

Publiceras ej