Hej alla läsare! Ni får ursäkta att jag inte har uppdaterat på väldigtväldigt länge. Nu när det är sommarlov och jag inte har något skolarbete på ett tag ska jag se till att uppdatera mycket mer!
Det här åt vi några dagar sedan, mycket gott men om jag ska vara helt ärlig så gillade jag inte såsen. Den smakade för mycket...ost.

Ingredienser för 4 portioner:
4 bitar skinn- och benfri laxfilé
2 dl plockad dill + 4 msk finskuren dill
100 g västerbottensost
1 dl pinjenötskärnor
2 dl rapsolja
2 auberginer
1 zucchini
2 röda paprikor
rivet skal av 1 citron olivolja
salt och svartpeppar
Gör så här
1. Mixa plockad dill, västerbottensost, pinjenötskärnor, rapsolja samt 2 krm salt och 2 krm svartpeppar med stavmixer/matberedare till en pesto.
2. Skär aubergine och zucchini i 1-1 1/2 cm tjocka skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Pensla grönsakerna med olja. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
3. Grilla grönsakerna 2-3 minuter, tills de är mjuka och fått fin färg. Blanda med finskuren dill och citronskal.
4. Pensla laxen med olja och krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Grilla 4-5 minuter på varje sida. Servera laxen med grönsaker och dillpesto. Garnera gärna med dillvippor. Ett gott bröd passar bra till.
Det här åt vi några dagar sedan, mycket gott men om jag ska vara helt ärlig så gillade jag inte såsen. Den smakade för mycket...ost.

Ingredienser för 4 portioner:
4 bitar skinn- och benfri laxfilé
2 dl plockad dill + 4 msk finskuren dill
100 g västerbottensost
1 dl pinjenötskärnor
2 dl rapsolja
2 auberginer
1 zucchini
2 röda paprikor
rivet skal av 1 citron olivolja
salt och svartpeppar
Gör så här
1. Mixa plockad dill, västerbottensost, pinjenötskärnor, rapsolja samt 2 krm salt och 2 krm svartpeppar med stavmixer/matberedare till en pesto.
2. Skär aubergine och zucchini i 1-1 1/2 cm tjocka skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Pensla grönsakerna med olja. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
3. Grilla grönsakerna 2-3 minuter, tills de är mjuka och fått fin färg. Blanda med finskuren dill och citronskal.
4. Pensla laxen med olja och krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Grilla 4-5 minuter på varje sida. Servera laxen med grönsaker och dillpesto. Garnera gärna med dillvippor. Ett gott bröd passar bra till.
Kommentera