Förrätt : Kokta rödbetor med chevreost, rucola och pinjenötter.




Koka färska rödbetor i ca 20 minuter. Skölj rödbetorna i kallt vatten medans du tar bort skalen.  Skär chevreosten i skivor och lägg skivorna på rödbetorna på, t.ex en tallrik, eller plåt, gör som du vill. Ställ in tallriken i ugnen (på ca. 160 grader) och låt stå tills osten har börjat smälta. När du har tagit ut rödbetorna och osten lägg på rucola och pinjenötter.

Huvudrätt:  Grönkålsrisotto med holloumi/ kyckling




6 port.

3 3/4 dl avorioris
7.5 dl grönsaksbuljong
250 g färsk eller fryst grönkål
1 purjolökar
3 msk smör
2 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 dl riven parmesan ost
2-3 msk grovhackade hasselnötter

Koka riset i buljongen. Skär den färska grönkålen i bitar och purjolöken i skivor. Fräs grönsakerna i smöret i en stor stekpanna och häll på grädden. Krydda med salt och låt det koka på svag värme 5-10 min. Rör ner grönsakerna och osten i det kokta riset. Strö över nötterna. Servera risotton med balsamico kräm, det är pricken över i:t!


Efterrätt: Blåbärstortilla

5 små vetetortilla
2 1/2 dl sockrade blåbär
250 g cottage cheese, KESO® naturell
1/2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
smör

Blanda cottage cheese med florsocker och vaniljsocker. Fördela cottage cheese blandningen och blåbären på vete-tortillas. Rulla ihop och stek rullarna i smör på svag värme i en stekpanna 3-4 min.