Idag bestämde jag och min syster Sara att vi ska börja med söndagsfika. Vi ska baka något gott, duka fram Saras finaste porslin och njuta av en god kopp te och kaka.
Denhär gången var det mamma som bakade. Receptet kommer snart!



Till 35 bitar:
200 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
8 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk nystötta kardemummakärnor
3 dl mjölk
Fyllning:
4 äpplen
3 msk pärlsocker
20 g grovhackade sötmandlar
Gör så här:
Sätt på ungen på 175 grader. Smörj och bröa en långpanna, 30 x 40 cm. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma och blanda sedan ner äggpöset tillsammans med smöret i mjölk. Häll smeten i långpannan.
Skalla (detta är inte nödvändigt) ,kärna ur och skär äpplena i klyftor. trcyk nere äppelklyftorna i smeten. Strö över pärlsocker och mandel.
Grädda i nedredelen av ungen ca. 35 minuter.