Idag bestämde jag och min syster Sara att vi ska börja med söndagsfika. Vi ska baka något gott, duka fram Saras finaste porslin och njuta av en god kopp te och kaka.
Denhär gången var det mamma som bakade. Receptet kommer snart!



Till 35 bitar:
200 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
8 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk nystötta kardemummakärnor
3 dl mjölk
Fyllning:
4 äpplen
3 msk pärlsocker
20 g grovhackade sötmandlar
Gör så här:
Sätt på ungen på 175 grader. Smörj och bröa en långpanna, 30 x 40 cm. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma och blanda sedan ner äggpöset tillsammans med smöret i mjölk. Häll smeten i långpannan.
Skalla (detta är inte nödvändigt) ,kärna ur och skär äpplena i klyftor. trcyk nere äppelklyftorna i smeten. Strö över pärlsocker och mandel.
Grädda i nedredelen av ungen ca. 35 minuter.
2 kommentarer
vickan
10 Nov 2008 22:30
åh sjukt gott! snälla bjud mig på söndagsfika när jag kommit hem! pleeease
och åh har sara stig larsson porslin, avundsjuk!
Anna-Maria
08 May 2009 11:57
Hej!
Tack för en så fin blogg!
Det här receptet vill jag verkligen prova på, passar bra nu i helgen när barnen är hos deras farmor och jag och maken har huset för oss själva!
Dock vet jag inte var jag ska inhandla ungen som ska sättas på i 175 grader (är detta någon slags ställning)?
Kommentera